Energiatakarékosság, környezettudatos gondolkodás, virtualizáció, konszolidáció

Kedves Látogató!

   Az utóbbi években az informatika ismételten egy nagy változáson ment keresztül. Nem is olyan régen még az egyre kedvezőbb ár/teljesítmény arány arra ösztönözte mind a felhasználókat, mind az őket kiszolgáló partnereket, hogy egy-egy megoldáshoz minél nagyobb teljesítményű informatikai eszközöket használjanak. A cikk címében szereplő szavak egyre nagyobb fontossággal lépnek be a köztudatba, és törnek jobban és jobban előtérbe. Amikor mind többen elkezdtek környezettudatosabban, „zölden” gondolkozni, akkor jött párhuzamosan még egy hullám, a válság, ami szintén a takarékosabb, költséghatékonyabb megoldások irányába ható erőt jelent.
   A Professzionál Zrt, a mögötte lévő 20 évben kitartóan és kreatívan vette fel a harcot a kihívásokkal szemben meglévő és új partnereivel. Ezt a stratégiát csakis fejleszteni és tökéletesíteni szeretnénk!

   Felméréseket, megoldásokat készítünk, melyekkel ügyfeleink igényeit lefedjük, illetve közös érdekként eleget teszünk az egyre energiatakarékosabb és környezetbarát rendszerek kialakításának.

Energiatakarékosság, környezettudatos gondolkodás:
  
A Professzionál Zrt immáron a 20. éve hivatalos Business Partnere az IBM-nek és a Lenovo-nak. Mindkét gyártó esetében a teljesítmények növekedésével fordított arányban csökken az eszközök energiafelhasználása (pl: low power processzor és memória). Egy beruházás/egy szervercsere esetében nagy fontossággal bír, hogy éves, akár havi szinten is összehasonlítsuk a régi és az új eszköz áramfelhasználását.

Virtualizáció, konszolidáció:
  
Régi szerverek cseréje, új szerverek funkcióinak kialakítása. Ezek körültekintő, megalapozott tervezést igényelnek, melyben a Professzionál szakemberei készséggel állnak ügyfelei rendelkezésére. Egy lehetőség, melynek segítségével több alkalmazás/feladat osztható ki egyetlen hardver eszközre.

   A különböző gyártókkal karöltve igyekszünk ezt az irányt minél eredményesebben tartani és fejleszteni.

IBM:
Virtualizáció
Környezettudatos informatika

Microsoft:
Virtualizáció

   Használja ki szakembereink több évtizedes tapasztalatát mind a kereskedelmi, mind a szerviz oldalról és engedje meg, hogy egy ajánlatot küldjünk önnek!