Szoftverfejlesztés

   A Professzionál Informatikai ZRt. szoftverfejlesztéssel is foglalkozik. Az általa fejlesztett GovSys egy integrált ügyiratkezelő-ügyviteli rendszer, amely a hatósági munkafolyamatok 17 éves tapasztalata alapján készült.

   Célunk egy hatékony - a köztisztviselői munkát támogató - közigazgatási eszközrendszer felépítése volt. A GovSys biztosítja, hogy a közfeladatot ellátó munkatárs ne az informatikai megoldások szülte kényszer alatt dolgozzon, hanem a feladatára és ügyfelére figyeljen. Az informatika az államigazgatás elveit nem változtatja meg, ez „csak” egy eszköz, mely a folyamatosan változó világ, folyamatosan változó jogi környezetében rendelkezésre áll.
   Tapasztalataink azt mutatják, hogy helyi szinten (adatfeldolgozás, határozatkiadás) születtek egyedi program-megoldások, de az ügyintézői munka komplex kialakítása, már nem valósulhatott meg másképp, csak többszörös adatbevitellel. Ennek következtében az adatok kiértékelése és további feldolgozhatósága erősen korlátozottá vált. Az ilyen „megoldásokban” létrejött adatok nem felelnek meg a törvényeknek. Az irat új fogalmának alaki kellékeit sem teljesítik, és az elektronikus ügyintézés bevezetését gátolják. A GovSys határozott célja, hogy bevezetése ne további terheket jelensen az információcsere során, hanem javuljon a folyamatok és az ügyviteli rendszer együttműködése.

 

Microsoft

   A Professzionál Informatikai ZRt. mint Certified Microsoft Partner kész ügyfeleinek Microsoft alapú rendszereket tervezni és szállítani.